There was an error in this gadget

Sunday, 26 June 2011

"LeSS iS MoRe"

# Halluuu...hermm..hari ni saya ada tertgk cte yg deko celeb tuh..huhu...tertengok jer..cuma yg menariknya diorg ada mention.."Less Is More".. dalam hidup kita ni kn baik sgt2 la kita bersederhana..kn2? tp skop yg nk saya share hari ni ttg penampilan diri..yg pertama ttg mekap..huhu..ada sesetengah waktu mmg sesuai kita bermekap tebal cm opera, tp dalam malaysia ni, dgn cuaca yg panas lembap n muka mudah berpeluh n beminyak, sesuai sgt kita mekap nipis aje...nk tlg naikkan skit la seri muka yg pucat n xbermaya..tp kalu da muka mcm baby..better pkai sunblock jer..jgn nk cuba brg2 yg ada bhn kimia ntah pe2..kang nyesal je kalu mekap tu lagi rosakkan kulit..haa..lebih baik kite ni take precaution..tau! ok..kalau time dinner malam ker..or event2 yg guna dim lite gitu..leh je nk mekap tebal, tp still...biar nmpk natural..shading hidung tu jgn ketara sgt...blusher pun sama.. foundation tu mesti la pilih ikut warna muka..tp jgn la yg lagi gelap..pilih yg satu tona lebih cerah..wah2..garnier gitu..heheh..muka kita ni mesti la nk bg fair n lovely kn? jd sgt penting pilih warna yg sesuai..Bahan mekap lak, jgn la beli yg kt pasar malam jer..kalu rasa muka tu penting, beli la yg ada brand ckit..tp xyah la smpai guna MAC..ikut kemampuan..cm silky girl or maybelline..sbb kn diorg mmg expert bidang muka..nilai dulu, baru beli..k?kalu nk tau cara2 mekap, cuba search kt youtube..diorg ajar cara2 nk mekap..ingat! penting tau utk tahu cara hias diri.. bg gurl, penting utk jejaka idaman n suami..bg boboy, nk la insan pujaan mereka syg diorg n puji2 kemachoan mereka kn?heheh...sumer org suka dipuji..xgitu? :) 
Dari segi pemakaian, biar bersederhana..ada time leh striking giler...ada time ckup dgn gaya simple jer..kalu nk tips lebih lanjut, tnya je k? bukan nk ckp tau semua..cuma nk share ape yg saya tau.. :) u all pun post je comment(s) yg nk bg opinion ape2..just drop by..saya pun hargai sgt2 opinion u all.. GUD LUCK GUYZ!

No comments:

Post a Comment